po wypadku
|
15-08-2011, 02:06 AM
|
|||
|
|||
po wypadku
Byłem ostatnio poszkodowany w wypadku, mam przez to poważne problemy zdrowotne, nie wiem więc co teraz mam zrobić, by dostać pieniądze z ubezpieczalni?
|
|||
15-08-2011, 02:10 AM
|
|||
|
|||
RE: po wypadku
Po pierwsze jeśli zostałeś poszkodowany w wypadku drogowym, masz wszelkie prawa domagać się odszkodowania za to co się stało nawet jeżeli ktoś musi zapłacić za to z AC. Na początku należy zgłosić szkodę ubezpieczycielowi, a następnie oczekiwać na pozytywny finał całej sprawy. Odszkodowanie jeśli zostanie przyznane, będzie wypłacone z OC sprawy wypadku. Odszkodowania można domagać się czasami wiele lat, nawet jeśli dolegliwości już dawno minęły.
|
|||
15-08-2011, 02:14 AM
|
|||
|
|||
Ubezpieczyciel, do którego należy sprawca wypadku powinien pokrywać wszelkie koszty leczenia, opłaty za lekarstwa, koszty wizyt, koszty opieki. Tak naprawdę musi pokryć wszystko, na co narażony jest poszkodowany w wypadku. Nawet dojazd do szpitala, na rehabilitację, również musi zostać zwrócony. Ubezpieczalnia powinna także doprowadzić do takiej sytuacji, aby poszkodowany będący na zwolnieniu lekarskim, dostawał taką samą pensję, jak przed wypadkiem.
|
|||
05-01-2017, 07:43 PM
|
|||
|
|||
Dochodzić odszkodowania można 3 lata po zdarzeniu lub nawet do 20 lat, jeśli osoba poszkodowana w wypadku spędziła w szpitalu powyżej 7 dni.
|
|||
10-04-2018, 04:12 AM
|
|||
|
|||
Do wyegzekwowania niezbędna pewnie kancelaria. Bo tak łatwo nie płacą odszkodowań.
|
|||
23-01-2019, 06:53 AM
|
|||
|
|||
Z takimi rzeczami to chyba najlepiej udać się od razu do prawników
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »